Däck för motorcykel Metzeler Roadtec 01 (F) M/C 59V Tl [Storlek 110/90-16]

Däck för motorcykel Metzeler Roadtec 01 (F) M/C 59V Tl [Storlek 110/90-16]

2 299,18 kr

1 997,27 kr

-13%
Nya ROADTEC™ 01 från Metzeler, ledande inom tillförlitlighet och säkerhet för sporttouringcyklar. Kör längre och längre med tillförsikt.
Lägg till i önskelista

Tillgängliga - Levereras i 2 eller 4 dagar

Beskrivning

Däck för motorcykel Metzeler Roadtec 01 (F) M/C 59V Tl

Världen för sporttouring har förändrats: kör längre, kör längre, kör säkrare

ROADTEC™ 01 från Metzeler är ledande inom sporttouringsegmentet, erbjuder olika strukturer (radial och konventionell) och fokuseraraccent på bättre grepp på våta och lågfriktionsytor, längre livslängd och en hög nivå av anpassningsförmåga till olika cyklar, körstilar och förhållanden

Grepp på alla typer av asfalt

Förbättrad gummiblandning som förbättrar det kemiska greppet och vidhäftningsegenskaperna i olika situationer.
Vår patenterade blandningsprocess ger en mer homogen blandning som met theaccent förbättrar de kemiska egenskaperna och ger bättre motståndskraft mot slitage.
Radiala framdäck har en 100% silikablandning som ger utmärkt kemiskt grepp samt mekaniskt grepp som skapas av spårlayouten.
Radiala bakdäck har en dubbel gummiblandning där mittbandet täcker ca 20% av däckbredden och resterande 80% delas lika mellan de två axlarna.
Mittbandet har en balanserad blandning av kiseldioxid och kimrök för att förbättra höghastighetsstabiliteten, värmefördelningen och ge en balans mellan nötningsbeständighet och grepp.
Den 100% kiseldioxidblandning på axlarna liknar den på framdäcket. I kombination med slitbanans spårdesign ger det utmärkt grepp även på underlag med låg friktionskoefficient.
Användningen av liknande blandning på skuldrorna fram och bak ger en jämn kontaktkänsla vid kurvtagning.
Cap&Base-mönstret - med ett tunt lager av central blandning under skuldrans blandning - ger bra värmefördelning.
Alla ROADTEC™ 01 radialdäck har INTERACT™-teknik (0° stålbälte) Metzeler, vilket bidrar till exakt styrning och lång livslängd.
Alla ROADTEC™ 01 med en konventionell structure har en unik kimröksbaserad blandning och en kiseldioxidandel på nära 30% som utnyttjar den värme som genereras av structure för att nå optimal driftstemperatur och leverera perfekt grepp på torra vägbanor. Specialhartser förbättrar gummiblandningens rörlighet och vidhäftningsegenskaper för oöverträffat våtgrepp.

Säkerhet i vått väglag och på lågfriktionsytor

På ROADTEC™ 01 har Metzeler utvecklat ett nytt slitbanekoncept som kan förbättra den mekaniska dragkraften, med en tydligt märkbar fördel vid acceleration och inbromsning.
Framdäcket har ett stort antal tvärgående spår som greppar asfalt och förbättrar mängden vatten som evakueras.
Bakdäcket kännetecknas av långa och korta spår med motsatta riktningar och olika funktioner.
Vid bromsning förhindrar de korta spåren rörelser i sidled och ökar motorcykelns stabilitet.
Vid acceleration förbättrar de långa spåren gummiblandningens dragkraft, särskilt på ytor med låg friktionskoefficient.
Spårens orientering bidrar också till ökad livslängd: Spårens utformning och djup har utformats för att påverka ett högt full/tom-förhållande och en stor mängd gummi i kontakt med marken.
Samtidigt följer spårens riktning slitbanornas riktning, vilket ger en jämn slitbanekonsumtion och gör att slitbanan håller ända till slutet av däckets livslängd.
Formen och layouten, förutom att vara ett utmärkande drag hos ROADTEC™ 01-slitbanan, bidrar i hög grad till att maximera den vattenavledande förmågan och den mekaniska friktionen.

Lång livslängd och konsekvent prestanda

ROADTEC™ 01 har 10% längre livslängd än ROADTEC™ Z8 INTERACT™. De innovativa profilerna ger en kort och bred kontaktzon som minskar förbrukningen av gummiblandning och ökar slitstyrkan.
Kontaktzonen hos ROADTEC™ 01 är kortare men bredare, vilket gör att dess yta är större än hos ROADTEC™ Z8 INTERACT™. Detta ger två huvudsakliga effekter:

  • Minskad slipning av gummiblandningen, vilket avsevärt fördröjer slitbanans förslitningsprocess.
  • Motorcykelns vikt och accelerationskrafterna fördelas över en större yta, vilket minskar påfrestningarna på gummiblandningen och överhettningen

Kontaktytan på ROADTEC™ 01 har fler spår och kanter som är i kontakt med vägen, vilket förbättrar det mekaniska greppet, vattenavledningen och säkerhetskänslan. Det gör också att mer gummi kommer i kontakt med marken, särskilt i medellånga lutningar, så att du kan dra nytta av det kemiska greppet redan i början av lutningen.

Stabilitet och precision i körbanan

ROADTEC™ 01-strukturer har mer flexibla stommar (jämfört med ROADTEC™ Z8 INTERACT™) som tillåter deformering av gummiblandningen för att främja mekaniskt grepp, förbättra vidhäftningen till ojämn asfalt och underlätta absorption av ojämnheter i vägbanan.
Metzeler använder hela sin tekniska portfölj i olika tillämpningar för att erbjuda den bästa lösningen för att uppfylla produktens prestandamål och säkerställa att både radiella och X-ply strukturer används, i kombination med antingen ett diagonalt bälte eller ett 0° stålbälte med INTERACT™-teknik. structure under varje dimension i ROADTEC™ 01-serien är anpassad i konstruktion och material till de specifika behoven för varje körning.

Mer information

Varumärke Metzeler
Tillverkarens SKU 9001533
Färg svart
Färg Svart
Storlek 110/90-16 - Franska storlekar som standard